28 Aralık 2015

Bademli Kayısılı Tart Tarifi..

BADEMLI KAYISILI TART
Tart hazırlamak herzaman bana çok kolay gelmiştır .Ve çok hafif bulurum lezzetini.
Ayrıca çok çeşitlendirebildiğim için yaparken de yerkende mutluk duydugum pastalardandır.
Zaten biz hanımların mutfak mutluluğu malumdur.Hele birde sevdiklerimizden hem görsel hemde lezzetten tam not almıs tariflerimiz uyguladıgımızda ikram ederken kendimizden emin ve tadıldığında duyulan hazzın yüze yansımasını görmek mutlulugumuza mutluluk katar..
İşte o tariflerimizden biridaha..

BADEMLI KAYISILI TART MALZEMELERİ

  • 50 gr.tereyagi
  • 1/2 cay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 1 vanilya, kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;
  • Kayısı marmelati
  • File badem
  • Hindistan cevizi

Yapılışı
  • Yapılışı oldukça basit çokda vaktiniz almayacak.
  • Tüm malzemeleri iyice özleşinceye dek yoğurun ve yumuşakca bir hanur yapın  ve merdane ile 1 cm kalınlığında açın .
  • Tart kalibini yaglayip hamuru kalıbın içerisine serin 170 derecede Pisirin
  • Üzerine marmelati ve bademi koyun. 
  • Bukadar tartımız hazır..
  • Afiyet olsun. ...
#lutfiyeninmutfagitatlikurabiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder