25 Aralık 2015

Daha Az Yemenizi Sağlayacak Önerilerimiz Var..

   Merhaba hanımlar..
Diyet yapmak,sağlıklı zayıflamak isteyenlerden misiniz..
Sizlerde günlük hayatınızı içinde benim gibi atıştırmaktan hoslanıyorsanız.Hepbirlikte düşünelim bu atıştırmalıklar bize nasıl kalori depoluyor değilmi..
hiç fark etmeden atıştırmaktan da bu kalorilerde de nasıl uzak dururuz bilimsel araştırmalr yapmışlar sevgili uzmanlar....
Eveet hanımlar bizlerde bu Bilimsel araştırmalara dayanarak hazırlanmış bu öneriler ile gün içinde alacağımız gereksiz kalorilere bir son verebiliriz ve alışkanlıklarımızda minik değişiklikler yaparak tüm yaşamınızda sağlıklı beslenmeyi sürdürebilirsiniz.


Marketteyiz..
Hepimiz günlük yaşam içerisinde birkaç kez Marketlere uğruyoruz ..İşte Markette gezinirken tüm albenileri ile bize bakan abur cuburlara yönelmemizi önleyecek ilk önlem..
Sakız çiğneyin hanımlar..Çünkü sakız çiğnerken beyin o yiyeceklerin çıtırtısı veya lezzetlerini hayal edemiyor.
Market arabamızın kullanımını ikiye ayırın hanımlar..Sepetin bir yarısı meyve ve sebzeler, geri kalan kısmı ise diğer yiyecekler için olsun.. Bakın koca koca cips pakatelerine ,kurabiyelere vs.. yer kalmadı..
Ohh içimiz rahat hicbir abur cubur almadan çıktık marketten..

Marketten aldığımız sebzelerimiz evimize bırakıp ofse dogru yola çıktık hala tehlikedeyiz hanımlar..Aman dikkat..

Ofisteyiz..
Calışmalarımızı yaptığımız masamızda yiyecek kesinlikle bulundurmayın.Çünkü dikkatiniz bilgisayarınızda veya yaptığınız işte olacağı için ne kaar yediğinizi fark etmeden normalden fazla yiyebilirsiniz.
Tamam siz calışma masanızda yemek yemiyorsunuz ..Dışarda yiyorsunuz yemeğinizi..Burda dikkat etemiz gerek ise yemek yemek için  gittiğiniz yerde bol ışık alan bir masaya oturun. Çünkü araştırmalara göre, daha fazla ışıklı ve aydınlık ortamlar sizi salata gibi daha sağlıklı seçimler yapmaya yöneltiyor. Daha az ışık alan karanlık ve televizyona yakın masalar ise, daha fazla yiyip içmenizi sağlıyor.

Mutfakta ne yapmalıyız acaba..
Kesinlikl abur cucbolmuyoruz muğmız bunu iyice öğrenelim ve kesinlikle yapmayalım..Biliyoru artık ki acur cuburla dolu mutfakta biz bunları yemeden duramayız..EE sonuç ise gereksiz yemenize ve kalorilere zemin hazırlar.

Yemeklerinizi asla mutfak tezgâhının üstünde bırakmayın. Tezgâhlarında yiyeceklerini bırakanlar  kişiler, tezgâhı boş olan kişilere oranla yılda en az 5 kilo daha fazla almaktadır.

Sizi cezbeden ve kalorili yiyecekleri,buzdolabında saklarken mutlaka saklama kapları içinde saklaklayın.Çünkü atıştırmalık aradığınızda böylece içinde ne olduğunu dolap kapağını açar açmaz görmezsiniz. Daha sağlıklı yiyeceklerinizi de plastik şeffaf poşetlere koyarsanız onlara ulaşmanız daha kolay olur.

Eveet hanımlar hayatımız düzene sokarken ilk önce yeme alışkanlıklarımızda reform yapmalıyız.Yaptığımız reformun adını ise temiz beslenme reformu vereek başlayalım. Ve unutmayalımkı temiz beslenme reformu , yiyecek stoklarından başlar.

Buzdolabınızda, erzak dolabınızda ve kilerinizde sizi yolunuzdan çevirebilecek bol kalorili ve çok sevdiğiniz ama zararlı  yiyecekler var ise, onlardan hiç düşünmeden kurtulmaya bakın.

Evinizde mutfağınızda,ofisinizde daima sağlıklı beslenmenize yardımcı olacak alternatif yiyecekler bulundurun.
Atıştırmadan duramayanlar evinizde bulundurmaız gereken yiyeceklere şöyle birkaç örnek verebiliriz..
yulaf,ton balığı,laktozsuz süt,kuru meyveler,baharatlar,yumurta ve tam tahıllar..
bunlarla kendinize çok sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabailir ve yaşamınızda fazla kilolara yer vermeden sağlıklı bir hayat sürdürebilirsiniz..
Sağlıklı ve güzel bir hayat hepimizin hakkı..
Mutlu olun ,sağlıklı olun sevgili hanımlar,,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder