20 Aralık 2015

EN HAFİF VE EN NEFİS KIBRIS TATLISI NASIL YAPILIR

Merhabalar fincan cafemizde Kıbrıs tatlısı tarifimiz var. Evinizde ekmekler sofranızdan artıyor ise onları biriktirip pasta ve bözreklerinizde ,tatlılarınıda kullanabilirsiniz.
Nasılmı Galeta unu yaparak yada Bayat ekmek ile yapılan tarifler uygulayarak..

Galeta unu nasıl yapılır?..
Sofranızdan artan ekmeklr ertesi güne bayatlayacak ,bu şekilde bayat ekmek tüketmekten hoslanmıyorsanız,Birkaç gün artan ekmekleriniz bir araya toplayın.
Önemli nokta ..
Ekmekleriniz buzdolabında bekletınkı küflenmesinler..
Yeteri kadar ekmek biriktirdiniz ise bunları rondodan gecirerek güzelce inceltin..Hatta birkac kez terarlayınki iyice un gibi olsun.
Elde ettiğiniz bu ekmek ununu elekten eleyerek kavanozlara doldurun.Ve buzdolabınızda saklayın.Gerektiği zaman tatlılarınızda ,pastalarınızda ve böreklerinizde kullanırsınız.
İşte bukadar başit katkısız ve organik galeta unumuz kazır..
Artık evinizde galeta ununuzda varken haydı En lezzetlisinden Kıbrıs Tatlısı yapalım..

Bol cevizli,kremasi nefis.Tarif birde @ardaturkmen den olunca ustune para verilir bir tarif bu .Haydi hanımlar mutfağa..

Buyrun tarifimize.

Kıbrıs Tatlısı Malzemeleri
Keki için Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı toz Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz 
Üzeri için Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 200 gram krema 
Şerbeti için Malzemeler
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır..
  • Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra 1-2 damla limon suyu koyup kenara alın.
  • Yumurtaları şekerle birlikte bir kapta çırpın. 
  • Sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin. 
  • Hindistan cevizi ve galeta unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula veya bir kasık  yardımıyla karıştırın.
  •  En son dövülmüş cevizi ekleyip fırın kabına alın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp kenarda ılıtın. Soğumuş şerbeti üzerine dökün.
Kreması için
  • Süt, nişasta, un, vanilya ve şekeri bir tencerede pişirin. 
  • Kaynadıktan sonra kenara alın. 
  • Soğuduktan sonra çırpılmış kremayı ilave edip yavaşça birbirine yedirin. 
  • Kremayı şerbetli tatlının üstüne sürün. 
  • Üzerine Hindistan cevizi ve ceviz serpip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder