30 Aralık 2015

Yaş Pasta Nasıl Yapılır?

Yaş pasta kim sevmez.Helede çocuklar bayılır.Doğum günlerinde ,kutlamalarda  sevdiklerinizi mutlu etmek istediğinizde ..



YAŞ PASTA

Pandispanya
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Un (olcmedim ama 1, 5-2 sb bardak falan)
  • 1 fiske tuz

Ganaj krema için;
  • 1 su bardagi pastaci kremasi
  • 2 su bardağı süt
  • 100 gr.bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı nutella

Üstü icin;
  • 2 paket krem şanti
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nutella

Arası icin;
  • Antep fıstıklı draje
  • Vişne

Islatmat için;
  • 2 su bardağı süt
  • 2-3 yemek kaşığı şeker

Yapılışı
  • Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın
  • Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın ılık suyu ilave edip iyice çırpın vanilini,kabartma tozunuda ilave ettikten sonra unu eleyerek ilave edin tahta bir kaşıkla iyice karıştırın
  • Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde iyice çırpın, önceden yaptığınız kek karışımına ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp altı yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün kek kalıbının hafif hafif tezgaha bir kaç defa vurun içindeki hava kabarcıkları yukarı çıksın
  • Pasta Kekimizi Önceden ısıtılmış 180 derecedei pişirin.
  • Kekinizin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın pişen ve soğuyan kekinizi kalıptan çıkararken tepsinin kenarlarını bıcakla sıyırıp öyle çıkarın çünkü kalıbın kenarını yağlamadığımız için kenarlarına yapışır.
  • Pişen pandispanyayi ortadan kesin ve sut şeker karışımı ile ıslatın. Üzerine ganaj sürün draje ve visneleri ekleyip biraz daha ganaj ekleyin.
  • İkinci kati da yapin ve dışını krem şanti ile kaplayin.
  • #lutfiyeninmutfagipasta 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder