13 Ocak 2016

Portakallı İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı Tarifi
Meyveli İrmik tatlısı tarifi
Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi..

Merhabalar sevgili dostlar..
Kış meyvelerinin renkleri kışın beyazıyla mutlu mesut pazarları marketleri dolduruyor.Her meyvenin güzelliği ve lezzeti birbirinden üstün.Hiçbirini diğerinden ayırmam mümkün değil.
Bırdan da anlayacağiniz gibi ben bir meyvekolikim.
kis artik bize beyaz yüzünü göstermeye başladı.


Narlar,Mandalinalar,Portakallar,Ayvalar....

Hepsi ile  binbir çeşit lezzet üretilebileceğimiz güzellikler.
Yani ben kısaca onu yemem bunu sevmem demeyenlerdenim ve rabbime hamdolsunki damak zevkime guvenip hazirladigim yiyecekleri begenip sevenlerimde çok..
Herkese ayrica teşekkurler ,sevgiler..

Bu tarifimiz ise portakal ile hazırladığım nefis bir lezzet.Portakallari manavlarda gordüğümde ilk gün aklima gelen hemen ilk yapmak istedigim pastalarimdandir bugünkü tarifim..
Hem görüntüsü hem lezzeti ile sizlerinde sofranızın gözdesi olsun..



Portakallı İrmikli Tatlı Pasta


Portakallı İrmikli Tatlı Pasta Malzemeleri

  • 1 litre süt 
  • 12 kaşık şeker 
  • 12 kaşık irmik 
  • 2 paket krem şanti 
  • Yarım portakal rendesi 
  • 1 paket vanilya 
  • kakaolu petibör bisküvi 
  • Biskuvi sevmiyorsaniz pandispanya yapnanizi oneririm . 
pandispanya tarifim burada görmek icin tiklayin..


Portakallı İrmikli Tatlı Pasta Yapılışı..

  • Porkallarımız kabuklarından ayırıp yuvarlak dilimler halinde kseiyoruz ve Kelepceli kalibımızın en altina dilimlenmiş portakallari diziyoruz. 
  • Ve irmik tatlısımızı pişirmek için tenceremize süt ,irmik ,şeker ve diğer malzemelerimizi ekleyip orta ateşte kaynayana dek karıştırıyoruz. 
  • İrmiğimiz muhalebi kıvamı alınca ocaktan indirip  soğumaı için kenara bırakıyoruz. 
  • Ilındığı zaman içerisine 2 paket krem şanti dökerek mikserle cırpıyoruz. 
  • Daha sonra kalıbımızın içindeki portakalların üzerine döküyoruz 
  • 10 dk kadar dolaba koyuyoruz dinlenip soğusun 
  • Soğuyan kremamızın üzerine dilerseniz pandispanyamızın ortadan kestıgımız ınce dılımını kapatın dilerseniz elinizle kırdıgınız bisküvileri yerlestırın 
  • üzerine ikinci kat olması için tekrar kremamızdan dokün.. 
  • ve tekrar dolaba kaldırın. 
  • Soğuyan sosumuzun üzerine diger ince dilim pandispanyayıda kapatıp ters çevirerek buzdolabında dinlenmesi için 3-4 saat bekletiyoruz, 
  • Tatlımızı yavaşca kelepçeli kalıbımızdan dikkatlice çıkarıyoruz 
  • Artık servise hazırız.. 
  • Sahane bir görüntü ile sevdiklerimizin yüzünü gülderelim.Lezzeti ilede damaklarını şenlendirelim mi ne dersiniz.
  • Haydi mutfağa..Kolay gelsin
Afiyetler olsun efendim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder