27 Aralık 2015

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi

Vezir parmağı tatlısı ismini duyunca nasıl bir parmak ki bu tatlıya isim olmuş diye düşünebilirsiniz.Öyle sanıyorum ki her iyilikte, her güzel bir işte imzası olan bir parmak ancak ağızlara lezzet olacak hazika bir lezzete isim olabilir sizce de öylemi acaba..




Gelelim tarifimize..
Bu malzemelerden tatlımız 2 tepsi çıkıyor.
Malzemeleri
  • 2yumurta
  • 250gr.margarin (tereyağ)
  • 1s.b sıvıyağ
  • 1s.b şeker 
  • 2paket kabartma tozu
  • 1paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;
  • irmik
Yapılış
  • Bütün malzemelerimiz geniş bir kap içerisinde iyice özleşinceye dek Elimize yapışmayacak bir hamur kıvamı alıncaya yoguralım. 
  • Daha sonra hamurumuzdan parçalar kopartalım.
  • Ve kopardığımız hamur içerisine ince çekilmis çeviz yerleştirelim ve elimizle kapatıp yuvarlayarak parmak şekli verelim.
  • Sonra irmige bulayin.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizelim ve 160 dercede hafif kızarana dek pişirelim.
Diğer tarafta şerbetini hazırlayalım.
Serbeti için
  • 6 subardağı su
  • 6 subardağı şeker 15 dk kaynatalım.
  • 1-2 damla limon koyup 5dk daha kaynatip ocaktan alalım.
  • şerbetimiz sıcak iken soğumus olan vezir parmaklarımızın üzerine dökelim.
  • Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Tarifı denedim süper oldu herkese tavsiye ederim bence deneyin derim.burada paylaşıp bize ulaştıranlardan Allah razı olsun 😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizdende Allah razi olsun .keske isminizi yazsaydiniz

      Sil